Temel Seo Taktikleri

SEO sizin için veya işyeriniz için ne anlama gelir?


Temel Seo Taktikleri, Bazılarına göre SEO sadece bir bilim projesi gibi gelen linkler serisini bir araya koymak demektir. Bazılarına göre ise markaya ve prestije hedefli bir online iş pazarı kurmaktır. Doğru SEO stratejisi karmaşık değildir, bunun yerine gerçekten girişimci ruhu olanlar için gayet açık bir kavramdır.

Devam eden SEO stratejilerinizi bir araya getirmek için bazı ipuçları vermek isterim:


  • Alakasız kaynaklardan asla link edinmeyin. Eğer araba lastiği satan bir siteniz varsa, kalkıp bebek ürünleri satan bir siteden ASLA link edinmeyin!
  • Her zaman istikrarlı olun. Yapmak istemeyeceğiniz bir şey de büyük bir adım attıktan sonra durmak, sonra yine büyük bir mesafe kat edip yine durmaktır. Tutarlı olmayı elden bırakmayın. SEO uzun süren ve zahmetli bir iştir. Eğer bir noktada gayret etmeyi bırakırsanız, o güne kadarki bütün çalışmalarınız boşa gitmiş olur.
  • Link gücü olmayan sitelere odaklanmayın. Eğer site daha çok yeni açılmışsa link edinmek için uygun olmayacaktır. Link aldığınız sitelerin yaşı otorite ve güven verme açısından oldukça önemli bir etkendir.
  • Sitenizi tanıtacağınız tek bir alan seçmeyin. Çeşitli platformlarda sitenizi veya işinizi tanıtmaya çalışın.
  • Önemli iç hizmet sayfalarınıza (ör. ürün sayfası) ve popüler blog yazılarınıza link inşa edin. Bu sayede sadece ana sayfanızda değil sitenizin diğer sayfalarına da SEO’nuzu yayabilirsiniz.
Yorumlarınız için teşekkür ederiz